Heb je het idee dat iedereen beter vindbaar is in Google dan jij?
Doe dan wat aan de vindbaarheid van je website! Je kunt de vindbaarheid in Google al beïnvloeden met relatief eenvoudige aanpassingen!
Voorbeeld: Laatst zocht ik via m’n tablet naar een verrijdbare tuinbank, type kruiwagen. Het aantal hits was teleurstellend en ik kreeg het bange vermoeden dat ik m’n cadeau niet ging vinden. Even later zit ik achter mijn laptop en besluit toch nog even weer te gaan zoeken. Met dezelfde zoekopdracht krijg ik enorm veel meer keuze voorgeschoteld! Dat was voor mij weer een teken aan de wand. Zeker toen de volgende dag iemand belde, die vond dat zijn website niet voldoende goed gevonden werd. Er moest wat gedaan worden en of ik kon helpen? Dat kan ik.
Waar te beginnen?
Als jij denkt dat je klantengroep, net als ik, ’s avonds op de bank op een tablet zit te surfen, dan kan het geen kwaad om jouw website te optimaliseren. Dus waar te beginnen?
Responsive website scoort
Wil je beter gevonden worden door de groep mensen die via smartphone en tablet het internet afstruint, maak dan ten eerste je website responsive. Google geeft mobile sites voorrang in de mobile zoekopdrachten. En natuurlijk ook omdat de website dan goed bekijken is als ze ‘m eenmaal gevonden hebben!
Veiligheidscertificaat scoort
Nog een stukje techniek waardoor Google je site beter waardeert: het toekennen van een certificaat. Nu begint je webadres waarschijnlijk nog met http, met een certificaat wordt dat https.
Tekst scoort
De tekst over de inhoud kan doorgaans ook wel een opfrisbeurt gebruiken, waardoor zoekers je makkelijker vinden. Bedenk dat mensen iets willen vinden, dus verplaats je in die mensen en bedenk waar ze naar op zoek gaan. Welke woorden gebruiken jouw klanten, heb je daar een idee van? Gebruik die woorden in de tekst, zet ze op de juiste plek én gebruik ze als zoekterm.
Onderhoud zoektermen
Die zoektermen vragen ook om onderhoud. Zeker als de website de laatste jaren niet is bijgewerkt, dan kan zo’n rondje geen kwaad. Het maken van goede titels en tussenkoppen helpt, in combinatie met het invoeren van seo-zoektermen aan de ‘achterkant’ van de site.
Geef linkjes een naam
Linkjes zijn ook van groot belang, want Google ‘leest’ links. Heten jouw links ‘klik hier’? Dan kunnen we daar ook nog iets aan verbeteren. Geef links tekst mee die op het onderwerp slaat.
Handje helpen?
Voor de eerste twee tips heb je een webbouwer nodig. Die kan je website verbouwen tot responsive en een certificaat toekennen. Voor de overige werkzaamheden kan ik je helpen. Ook kan ik de werkzaamheden voor je coördineren, zodat je er verder geen omkijken naar hebt, buiten de beslismomenten om natuurlijk.
Is jouw website wel toe aan een opfrisbeurt? Of weet jij waar je een verrijdbare tuinbank kunt kopen? In beide gevallen kom ik graag in contact met jou!